Komma igång med träning

Som jag berättade tidigare blev jag rätt påverkad av Corona. Första omgången var i månadsskiftet mars/april 2022. Den gången tog det ungefär till september innan andfåddheten och hjärtklappningarna försvann. Vi talar inte om att vara anfådd efter att sprungit lite utan det räckte med att jag lämnade iväg barnen på morgonen så steg pulsen till 120 och flåsade som efter ett maratonlopp. 
 
Och i novbember vad det dags igen då jag fick corona för andra gången. Nu först, i slutet på april har jag äntligen känt att det börja släppa och att jag bara är andfådd pga att jag är så förbenat otränad. 
 
Sanningen är ju den att jag inte kunnat träna på nästan ett år. Gjort lite försök men nått är fel då återhämtningen tillbaka till "normalläge" varit över en timme redan efter bara ett väldigt lätt pass. Med normalläge menar jag puls och andning på en normal nivå. 
 
Pratade med en konditionsskötare och i deras team med läkare hade man faktist börja avråda människor att träna pulshöjande så länge ens egen puls inte var inom det normala. Vi vet ju ännu inte hur Covid påverkar oss i det långa loppet. Och hur skulle jag mått om jag inte hade fått mina tre doser vaccin?
 
Men nu har jag börjat väldigt väldigt försiktit med att jobba upp en kondition igen. För tillfället kör jag endast crosstraining, lägsta nivån och kör 3X5 min per dag. Här är det ju en massa fördelar att vi har ett välutrustat hemmagym så jag behöver inte åka iväg någonstans. Bara lyfta rumpan och hasa mig ut till det som en gång i värden var ett garage men som tidigare ägare isolerat, byggt ihop det med huset och gjort om till kontor. Under pandemin Förvandlade vi det till ett gym där man kan träna hela kroppen på flera stationer. 
 
Målet med min träning är att först träna som nu 3X5 min, för att sedan köra 2X7,5 min och till slut kunna köra ett 15 min pass. Gäller bara att inte börja stressa och köra på för hårt nu
 
 
#1 - - Elin | Gett ut självbiografin Genomskinlig grå:

Helt sjukt va den där Coronan ställde till det
Skönt att äntligen är över o så bra da du kan träna när du vill det

#2 - - corksystyle:

Jag har hört från andra att man kan bli påverkad av covid rätt länge efter att man har haft det även om man är frisk. Har själv inte haft covid och är glad för det. Det är viktigt att inte ta i för mycket i början.

#3 - - Madde:

Det är väl ändå bra att ha kommit igång lite? Många ska göra så mycket på en gång men börja sakta och bytta upp. Styrketräningen fungerar, men det pulshöjande är fortfarande så jobbigt.

#4 - - fighterwoman85 :

Nä, vi vet inte vad covid har gjort med dem som fått det. Det är en ovis tid. Jobbigt. Men bara att lyssna på kroppen. Tror t.ex. du som har haft det tillomed 2 ggr har lärt dig att lyssna på din kropp.

Bra att du försiktigt har kommit igång med träningen. Träning innefattar så mycket. Bara man får upp puls. Å såklart får ner den snabbt åxå. Så du kanske får tänka på att inte få upp den högt. En promenad är träning, ett yoga pass t.ex. är träning 🏋️‍♀️🧘🏼‍♀️😊.
Heja dig!

Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗