Lugnet på biblioteket

Smet iväg till biblioteket idag på förmiddagen. Passade på när jag hade förmånen att gå själv, i måndags var vi hela familjen men kan säga att det inte riktigt finns ro att strosa runt och botanisera bland böcker då. Mera full rulle, kassen full med barnböcker och hem igen (vi lånade *host* 32 böcker i måndags, alla åt barnen)
 
Kombinationen regnigt väder och att de flesta människor jobbar på dagarna gjorde att det var nästan tomt på bibblioteket. Nu var jag på jakt efter en mönsterbok för barnkläder så botaniserade en lång stund bland alla facktaböcker. Kanske man skulle börja låna hem böcker i ämnen man inte alls kan nått om...
 
Inga romaner blev det i alla fall denna gång. Har ännu en stor hög med böcker här hemma jag skall läsa upp. 
 
Vad är din relation till bibliotek?
 
 
#1 - - Madde :

Jag har inte varit på ett bibliotek på evigheter,, Får nog säga flera år. Lånade lite då barnen var små, men inte efter det.

#2 - - Marlene :

Jag har inte varit på biblioteket på många år men sprang faktiskt in förra veckan. Jag ska skriva en artikel om en bokserie och hade missat att det ingick en kokbok i serien. Så jag sprang snabbt in, tittade i boken och tog några bilder. Nu kan jag skriva artikeln :-)

#3 - - Popprinsessan:

Jag är typ "uppvuxen" på bibliotek :-) Min pappa har alltid läst otroligt mycket och var på biblan varje vecka. När det öppnades ett nytt större bibliotek var han inbjuden att komma och få det första nya lånekortet :-)
Tyvärr är det inte samma känsla på biblioteket här i den större staden. Var en del på biblioteket när barnen var små, men det är ett bibliotek med mycket studenter, ett café i mitten som gör att det är hög ljudnivå osv och inte alls vad jag är uppvuxen med - då skulle det vara tyst och man viskade för att inte störa varandra :-)

#4 - - fighterwoman85 :

Vad kul att ni hitta så många böcker 📚 när barnen var med. Å passa ju bra att gå till biblioteket/bibblan när vädret var dåligt åxå.
Bibblan är ett bra ställa att gå till om man inte vill lägga pengar på böcker för att läsa om ett ämne.

Det finns platser där rösten &’rörelse blir mindre. Å bibblan är ett sånt ställe. Får jag känslan av.
Jag har aldrig gillat att gå in på bibblan. Känns så kalt att gå in där. För min del blir det lite mycket att titta på. Men jag har varit där en del i perioder. Jag är för att man ska gå till bibblan med barn. Jag Älskar att lyssna på böcker 📚🥰! Å jag tycker att fler ska upptäcka den värden. För man håller läsar sinnet uppe då 😊.

Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

#5 - - Kamilla :

Biblioteket kan verkligen vara rofyllda. Har alltid en speciell doft

#6 - - corksystyle:

Själv har man inte varit på ett bibliotek på flera år. Däremot var jag på bibliotek oftare när jag var yngre. Där kan man ju hitta väldigt bra böcker.

#7 - - Lillan Kind :

Oj det måste ha varit tungt att bära hem så många böcker😄 Jag har i nuläget inte något relation till biblioteket. Men under skolåren var jag där och lånade böcker hela tiden. Om jag ska njuta av att vara på biblioteket nu som vuxen ska det vara tyst där.

#8 - - Hannas krypin:

Visst är det trevligt att gå på bibliotek och låna hem böcker och läsa. Jag har alltid älskat att läsa men just nu finns inte tiden. Låna faktaböcker är ju superbra. Man kanske inte vill lägga pengar på just faktaböcker och då är att låna ett riktigt bra alternativ.

#9 - - Amanda:

Jag älskar att gå på bibliotek och jag är så glad och tacksam att jag även får arbetsträna där. Kul att ni lånade hem mycket böcker då får barnen läsa lite :)