Medlem i Nato

Lite prat om politik. 
 
I går 4.4 2023 klockan 15:45 blev vi officiella medlemmar i NATO. På aliansens 74 års dag. En prosses som har gått väldigt snabbt historsikt sett, den 15 maj började processen och nu står vi här. 
 
Vad tycker jag då om saken. Skall jag vara helt ärlig skulle jag antaglien röstat nej om det skulle blivit en folkomröstning. Jag förstår varför vi går med men jag behöver ju inte gilla beslutet. Däremot kan jag inse att med dagens politiska spänningar, putin vid makten och att vi delar 134 mil gräns med Ryssland och i Europa är det bara Ukraina som har en längre gräns och där vet vi ju hur det gick 
 
Däremot ger ju medlemskap i Nato en trygghet som vi inte haft innan. Inget Natoland har någonsin blivit attackerad av ett utomstående land. Och det är ju lite en för alla och alla för en. Genom att gå med visar vi ju också att vi inte låter oss styras av Putin, som har haft sin tydliga åsikt gällande utvidgningen av Nato.
 
Så ja. Jag ser fördelarna med att vi är med och att vi även får ett starkare militärt skydd är ju bra. Det jag kanske önskar är att världsläget inte är som det är och att de kräver att vi behöver ett starkt skydd. Läste någonstans att innan Ukrainakrisen var det endast 14 % av befolkningen som ville gå med i Nato medan efter så är det hela 85%. 
 
 
#1 - - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv:

Aha ni fick gå med, själv hoppas jag att Sverige inte blir med. Jag tror inte det är speciellt bra på något plan att ställa sig mot Ryssland. Men det är jag.

#2 - - Marlene:

Knepig fråga, men känns ändå mer och mer självklar. Man vet ju inte vad Putin hittar på härnäst... vi i Sverige är tätt efter hoppas jag,

#3 - - Popprinsessan:

På ett sätt känner jag mig allt för okunnig för att kunna göra ett val om Nato. Inser fördelarna. Men också vissa nackdelar.

#4 - - Mirre:

Det är svårt tycker jag och får nog hålla med dig om det du skriver och det är både läskigt men förmodligen bra också

#5 - - Madde:

Jag har precis samma åsikt som du har där. Tyvärr gillar ju inte Erdogan Sverige, men har är ju inte klok... Fattar inte hur svenskar kan dyrka Turkiet som läget är just nu. Förr åkte jag ofta dit och det är helt fantastiskt, men med en galning vid makten blir det aldrig bra. Grattis till medlemskapet i alla fall :-) Vi är ju lite skyddade i och med att alla våra grannländer är medlemmar-

#6 - - fighterwoman85 :

Jag har inte riktigt satt mig in i detta med Nato. När jag läser ditt inlägg. Så är det både för & nackdelar. I för sig. Så är det i allt 🙂. Visa saker tycker jag är bra. Å visa saker tycker jag inte är bra.
Jag skulle vilja att Sverige gjorde mycket själva. Inte importerade så mycket från andra länder. T.ex. matvaror & odla mer. Tillverka mer kläder. Inte köpa kläder från Indien t.ex. där barn syr kläder för att vi ska kunna beställa kläder.
Det är dem tankarna jag har.

Ha en fin & trevlig Påsk helg! 🐣🌿🌷🌼🥚 Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

#7 - - corkystyle:

Oj visste inte att vi blivit medlemmar. Jag tror också det är smart att gå med pga. kriget i Ukraina. Vi visar att vi står enade och inte viker oss för förtryck.

#8 - - corkystyle :

Detta är inte sant då vi har Inte blivit medlem i nato än! jag vill ha källa på det du skriver!

#9 - - corkystyle :

Detta är inte sant då vi har Inte blivit medlem i nato än! jag vill ha källa på det du skriver!

#10 - - corkystyle :

Detta är inte sant då vi har Inte blivit medlem i nato än! jag vill ha källa på det du skriver!

#11 - - corkystyle :

märkte nu att du menade finland och inte sverige så strunta i min förra kommentaren.

#12 - - Michelle :

Oj detta har jag helt och hållit missat. Men super bra med Nato men det är lite som du säger att de är för och nackdelar med det. Jag har ju följt kriget från början så det här har jag helt hållit missat.