Sådandär måndag

Vissa dagar blir bara inte till nånting. Idag var en sådan dag. Eller började redan igår. Tydligen hade vi beräknat fel åtgång av brännolja så den tog slut. Jättekul att behöva värma huset på el helt plötsligt så har varit lite småkyligt. Varmvattnet räckte typ två minuter när man duschar. Nå, löste sig oväntat snabbt med oljan. Oftast tar det nästan en vecka när vi beställer men nu hade vi påfyllt efter 30 timmar. Vi hade räknat att oljan skulle räcka ungefär 6 veckor till och så skulle vi inte behöva fylla på före i september. Men mars har varit ovanligt kall
 
Har mest haft lust att ligga i soffan under en filt idag, men det krockade med planeringen att barnen hade ledig dag idag. Vi kan säga att energin har varit på helt olika nivåer. Med gemensamma krafter bakade vi bröd. Pysslade också ett halvt dussin spindlar. Och det är helt okej att dra fram tv kortet en timme, ingen klagade över det förslaget konstigt nog. 
 
Nu har de till och med lovat plusgrader dagtid i våra breddgrader så för att ytterligare tömma kontot så behövde alla barn uppgradering på kläder och stövlar som tål slask. Bra att en av oss är rika *host*
 
Handla kläder drog ut på tiden. Alla var hungriga när vi kom hem och det stod (jag citerar) "äcklig morotssoppa" på menyn. Motivationen och orken att laga den var inte riktigt hög. Dammade av det sista ur penningpungen och så blev det hämtmat en måndag. Ris med räkor för min del. 
 
 
#1 - - Madde :

Känns som om det verkligen var en sådär dag. Tur att oljan kom så fort. Hoppas verkligen att morgondagen blir lite bättre.

#2 - - Hannas krypin:

Men fy vad jobbigt att oljan tog slut men det låter ändå som att det löste sig relativt fort. Brukar tänka på det ibland, tänk om jag hade hälften av barnens energi, vad mycket jag skulle hinna med då. Är det inte lite konstigt att alla barnen oftast behöver nya kläder samtidigt. Det är inte direkt billigt när man behöver köpa rubbet... Räkor och ris låter riktigt gott.

#3 - - Lillan Kind :

Men fy så himla motigt! Ja det här att värma sin bostad är ingen billig historia. När chocken över elräkningarna uppstod så blev det vedeldning för våran del, och rum vi inte använder står stängda och kalla.

#4 - - Angelica Elversson:

Oh vilken otur att det blev så med oljan, jag hade nog fått lite panik. Men skönt att det löste sig så snabbt! :)

Aldrig sett räkor och ris innan, kanske något man borde testa?
Hoppas resten av veckan blir bra, så du kan se tillbaka på veckan som en väldigt bra vecka! :D

#5 - - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv:

Antar att det var barnen som inte var nöjda med soppan? Fy så jobbigt det låter där med oljanven om det ordnade sig. Förstår att ni I villa märker av sånt där extra tydligt också, hela denna vintern har varit svår för energiförbrukning.

#6 - - Stegsamlaren:

Låter som en motig start på veckan men gott med hämtmat och bra med nya vårkläder till barnen..Hoppas att fortsättningen på veckan blir bättre

#7 - - Elina:

Usch, sådana där dagar är inte roliga! Men skönt att det löste sig snabbt med oljan!

#8 - - Marlene:

Inte lätt när familjen har olika energier, inte så ovanligt heller antar jag. Du verkar lösa det väldigt bra ändå tycker jag.

#9 - - corkystyle:

Ja mars har varit kallare än det brukar. Tur att det kom påfyllning av brännolja. Så gott det ser ut att vara det du åt. Själv ska jag nog äta på subway på fredag!

#10 - - Therese :

Jobbigt när det strular - och att det varit så mycket kallare så planeringen spricker, det kostar ju på dessutom. Men ändå bra att det gick att lösa men klart - det känns ju inte roligt när man står där - men ni fick påfyllt snabbt och det var ju toppen