Är du nöjd?

 
Är du nöjd med ditt liv just nu?
 
Med ditt boende, arbete, familj, sociala status, inkomst och så vidare. Eller känner du att du hela tiden strävar efter nått mer och större? Ständigt på jakt efter nått nytt och bättre?
 
Varför är det så? Varför har vi som människor så svårt att bara vara nöjda med det som vi har. Att det som du och jag har är nått som någon annan strävar efter.
 
Försöker du aktivt stanna upp i din vardag och faktist ta in vilket fantastiskt liv du har, kanske att hälsan inte är på topp eller att man inte har så mycket extra att lägga ut. Men man har mat på bordet och möjlighet till hälovård. 
 
Kanske vi alla skulle ta en stund i kväll och bara räkna upp vad som gör oss nöjda och glada i livet i stället för att att fokusera på det som vi saknar
 
Vad är du nöjd över?
 
 
#1 - - Popprinsessan:

Jag är ganska nöjd, men det är ju lite läskigt att säga. Vill ju inte bara sätta mig ner på rumpan och vara bekväm för att jag har det som jag vill ha det just nu. Måste fortfarande känna drivet att gå till jobbet tex :-) Men jag ÄR nöjd med mycket och jag tycker att jag är ganska tacksam över det och inte fokuserar på det negativa.
Med det sagt tror jag ändå att det är viktigt att ibland göra listor för sig själv över sånt man är glad över. Jag gör det ibland på måndagarna i bloggen - en måndagslista med sånt jag är extra glad eller tacksam över. Stort som smått!

#2 - - Elin | Gett ut självbiografin "Genomskinlig grå":

Är sällan nöjd & känner mig duktig. men när jag t ex gör tavlor som blir bra blir jag faktiskt lite nöjd & glad. Som jag ger bort & som till o med uppskattas

#3 - - Bland Kastruller och Vinglas :

Jag känner mig väldigt nöjd här och nu i livet. Har ett bra hem, en fantastiskt man och en frihet i livet. Har en arbetsplats där jag trivs och saknar inte mycket. Mina döttrar är vuxna och många saker börja falla på plats med pojkvänner och barn.
Såklart kan man känna sig mindre nöjd att räntan höjdes när vi tänkte ta lån till friggebod och badrum till stugan...men det är ju saker som vi istället får skynda lite långsammare med. Livet står ju inte still gör det.
Kram Kajsa

#4 - - Bland Kastruller och Vinglas :

Jag känner mig väldigt nöjd här och nu i livet. Har ett bra hem, en fantastiskt man och en frihet i livet. Har en arbetsplats där jag trivs och saknar inte mycket. Mina döttrar är vuxna och många saker börja falla på plats med pojkvänner och barn.
Såklart kan man känna sig mindre nöjd att räntan höjdes när vi tänkte ta lån till friggebod och badrum till stugan...men det är ju saker som vi istället får skynda lite långsammare med. Livet står ju inte still gör det.
Kram Kajsa

#5 - - Madde :

Jag vill nog såga både och. Har ett bra jobb, en fin bostad, underbara barn och barnbarn. Däremot saknar jag den sociala biten, och jobbar mycket med min hälsa där sjukvården svikit en.

#6 - - Hannas krypin:

Som helhet är jag nöjd. Sen finns det saker som jag hade velat göra annorlunda. Kanske inte just nu men när jag ser bakåt. Jag lever ett bra liv med fina barn, en fin man och ett jobb som jag verkligen trivs med.

#7 - - TwinMom.se:

Det är så mycket jag är nöjd med så det jag är mindre nöjd med känns inte lika viktigt. Allt går att förändra bara man vågar ta steget, och för mig gäller det att kliva utanför min comfortzone för att komma framåt, men det ska jag göra!

#8 - - corksystyle:

Ja jag är nöjd över mitt liv. Då jag har en stabil vardag och blev av med borderline diagnosen förra året vilket gjort att jag kan släppa allt vilket helvete den diagnosen gjorde livet till. Jag känner verkligen att jag vill leva och att jag kommit för långt för att ge upp.

#9 - - Elina:

Så viktiga tankar!
Jag är nöjd och otroligt tacksam för hur livet har spelat ut sig. Men samtidigt vill jag mer, jag kan inte sluta att vilja utvecklas och målen i livet förändras allteftersom man växer. Men jag är fortfarande glad och nöjd över det som skett hittills.

#10 - - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv:

Jag är glad över att ha min familj, och där också min hund. Men finns absolut saker som påverkar och man blir ju lätt nerdragen i annat som du skriver, blir att glömma det fina istället för att tänka på det negativa. Bra tanke där.

#11 - - Michelle :

Mkt bra fråga. Jag börjar tycka om livet efter Ett år bergochdalbana efter en döden upplevelse för 1 år sen om inte mer. Man får låta ta saker o ting sin tid. Just nu börjar jag bli nöjd. Men önskar att saker o ting absolut var lite lättare. Men jag tror att om man hade tex var rik då hade man nog inte varit lika nöjd. Så jag har hellre nog detta livet🥰.

#12 - - Jessifri85 :

Jag är ganska nöjd med mitt liv nu. Har det jag har drömt om i 4 år. Ett jobb. Sambo & hus fanns redan. Men det var sista pusselbiten - jobb som fattades. Sen är ju barn nästa. Men det är ju inte en 100% garanti. Så det är bara ett plus. Ser jag det som.
Jag har god socialt. Min träning. Min familj som betyder oändligt mycket 💞

Jag tror varför vi har svårt att vara nöjda med oss själva. Är för att vi jämför oss med andra. Att andra har gjort mycket & gör mycket i sina liv. Men dom själva kanske har svårt att stanna upp & se vad dem egentligen har i sina liv som dem kan vara tacksamma för.

Bra idé 👍😊

Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗