Årets fastlagsbrasa, mer rök än eld

Ingen har väl missat att det är fastlagstisdag idag? Bullen är inhandlad (med sylt så klart) men har faktist inte kommit så långt att jag ätit den. Men dagen har ju några timmar kvar ännu
 
Vi kom just hem efter att kollat när årets fastlagsbrasa tändes. Var mer rök än eld i år och efter 45 min i minus 10 var vi rätt kalla hela högen, trots att barnen fått varsin grillad korv
 
För vår del blev det inte mer än så här, ser nu genom fönstret att de verkar fått fyr på den, men tror vi njuter av en brasa i öppna spisen i stället
 
Det här en väldigt lokal tradition detta med att bränna brasor och vet att vår stad faktist blev bombade av ryska stridsflyg under andra värdskriget just för att trotsade förbudet om mörkläggning och tände brasor. 
#1 - - Madde :

Det var en tradition jag aldrig hört talas om tidigare. Tänk vad man lär sig då man hänger på sociala medier. Vi har inte ätit någon semla idag, men i morgon blir det en.

#2 - - Fru Rödlök :

Aldrig hört talas om såna brasor men låter mysigt att kika, men jag hade nog hellre vakt er bra inomhus istället. Jag längtar till lördag för då blir det en semla för mig :)

#3 - - corksystyle:

Förstår att ni blev kalla. Hade ingen aning om att det den traditionen fanns. Inte heller det som hände under andra världskriget. Kul att du berättar något som ni gör i eran stad.

#4 - - Från skog till strand:

Det här med att tända en fastlagsbrasa är helt nytt för mig. Så spännande med ny kunskap, tack för den! :D Det ser ju magiskt vackert ut med all snö och lågorna som sträcker sig mot skyn. Mycket snyggt fångat.

#5 - - Elina:

Den traditionen har jag inte hört om tidigare. Mysigt med en brasa men desto mindre skönt att stå 45 minuter i kylan och vänta på den.

#6 - - Popprinsessan:

Oj, aldrig hört talas om fastlagsbrasor! Men hey, är för att allt som kan firas ska firas så why not? :-) Förstår att det var lite kyligt, men ändå mysigt att komma ut lite på något.

#7 - - Therese :

Ja det var en tradition som inte heller har hört talas om men som lät väldigt trevligt ju, perfekt när det är lite kallare. Väldigt fina bilder, det ju helt magiskt ut och att var med där, grilla korv och få uppleva det låter ljuvligt. Sylt i semlan har jag aldrig hört talas om, men låter ju hoth