Färgat ris

Har ni också hoppat på trenden med att färga ris? Här har det blivit en stor succé hos barnen (och katten) och de kan sitta långa stunder och ösa från den ena skålen till den andra. 
 
Man behöver
Ris, märkte att polerat ris tar upp färgen sämre
karamellfärger, jag använde grundfärgerna rött, blått och gult.
En skål att blanda i
Bakplåtspapper som det får torka på
 
Sedan är det bara att blanda färgen med riset (och ta bort katten från pappret)
 
Kvalitetskontroll av riset
 
Sedan behöver riset torka, jag brukar låter det torka minst tolv timmar i rumsvärme. Här ser ni vilka kombinationer jag fick till denna gång, på det nedre arket har jag blandat (gult+rött=orange) (blått+gult=grönt) och (rött+blått=lila)
 
Vi förvarar riset i en avlång plastlåda med lock, sådan man kan förvara under sängen. Tanken är att riset skall hållas där när man leker med det. Men riset är inte riktigt lydigt ;)
 
 
#1 - - Jessifri85 :

Inte hört eller sett trenden med att färja ris. Men låter kul för både barn & vuxna 😃. Roligare för barnen att leka med det & äta det 😃.
Kul med katten & riset i skålen 😄. Låter heller inte svårt.

Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

#2 - - Hannas krypin:

Vilken rolig idé att färga riset. Hur leker man med det? Tänkte direkt att man kokar riset och äter. Vilken rolig färgpalett det blir på tallriken. :-)

#3 - - Madde :

Jag har inte heller sett det tidigare. Frågar väl samma som de andra. Hur lekar man med det eller ska det ätas?

#4 - - Lillan Kind :

Jag hade aldrig hört talas om trenden att färga ris, och jag hade ingen aning om att man leker med ris heller😄 Du har gjort många fina färger på riset så det borde bli spännande att se på tallriken och i kattskålen😄

#5 - - Fru Rödlök:

Jag har sett man färgar kokos med mera, men inte ris att leka med. Hur är tanken att man leker med det? Jag fastnade för iden för att det var så färgglatt. Sånt som får mig glad.

#6 - - corksystyle:

Har inte hört talas om detta förut. Undrar samma som de andra hur man leker med det eller om det går att ätas. Söt katten är. Saknar att ha katt.

#7 - - Elina:

Vilken rolig idé! Har inte hört talas om färgat ris tidigare, men det får vi se till att testa här hemma.

#8 - - Kamilla:

Vad är syftet med att färga riset? Lek och skapande eller användas som kul grej i matlagningen

#9 - - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv:

Men vilket kul tips. Perfekt när man har barn. Tänker också att det måste vara kul sätt att jobba med siffror och sortering. Kan du plocka upp 100 gula risgryn, 30 blå osv.