Tystnaden klockan 06:00

Hur ofta upplever ni tystnad? Alltså att det är helt tyst. Inga bilar som kör, inga människor som pratar. Ingen musik som spelar. Bara helt tyst. Har ni tänkt på hur sällsynt tystnad är idag. Att man aktivt behöver gå ut och söka efter det. 
 
Skulle gå ut och lägga i motorvärmaren på bilen idag på morgonen. Och slogs av hur tyst det var där ute klockan 6 på morgonen. Vi har en massafabrik 2-3 km bort fågelvägen så det är nästan ständigt ett bakgrunssnurr från den. Inget man går omkring och tänker på för man blir ju van med det. Men idag på morgonen var det tyst. Helt tyst. Insåg hur skönt det var för öronen och själen. Att bara kunna stanna upp och höra. Ingenting. 
 
Ibland skulle jag vilja bo i en stuga långt inne i skogen (bara det inte fanns björn, älg och varg runt knuten) bara för att inte behöva ha det ständiga ljudet runt omkring oss. Kanske det skulle vara en framtida företagside, sälja tysta upplevelser. Skulle ni komma då?
 
 
På tal om tystnad. Kom en väldigt massa snö i helgen, se så där en 15 cm. Söndagens träning var räddad i alla fall
 
#1 - - Fru Rödlök:

Sådär tyst som du beskriver har jag det ganska ofta här. Bor på ett lugnt ställe där det såklart kör bilar, men återvändsgränd i ett område folk inte riktigt känner till så skönt på det viset. Inga människor som skriker. Så om jag inte har egna ljud på igång så som diskmaskin, tvättmaskin, mobilen m.m så är det så där underbart tyst och skönt här! Men har man en sån fabrik som låter mest hela tiden förstår jag att man njuter extra när det är riktigt tyst. Vissa mornar dånar det från en industri vi har i närheten men det är ibland.

#2 - - Madde :

Tror flera av oss skulle behöva total tystnad även om det är svårt att uppnå. Vi har sådana events i närheten och har funderat på det.

#3 - - Lillan Kind:

Jag upplever tystnad lite senare på kvällarna, och om jag är vaken på natten. Så förstås om jag ger mig ut i skogen. Jag tänker ofta att jag vill bo mitt i skogen, där inga bilar hörs, inga grannar spelar hög musik, och inga maskiner väsnas mm.

#4 - - Lillan Kind:

Jag upplever tystnad lite senare på kvällarna, och om jag är vaken på natten. Så förstås om jag ger mig ut i skogen. Jag tänker ofta att jag vill bo mitt i skogen, där inga bilar hörs, inga grannar spelar hög musik, och inga maskiner väsnas mm.

#5 - - Jennysvardag :

Fullständig tystnad är något som jag inte upplevt så ofta, det är alltid någon bil som kör förbi mitt hus och något ljud som hörs. Det beror på att jag bor centralt. Låter som en dröm att bo i ett hus i skogen, jag skulle dock bara klara av att bo så en dag.

#6 - - Popprinsessan:

Brukar reagera på tystnaden vid vårt sommarhus. Det är vid havet och visst är där vissa ljud, som fåglar som kvittrar eller så. Men det är sååå tyst jämfört med hemma i stan.
Tror dock inte att ett silent retreat skulle vara något för mig. Gillar nog ljud ändå :-)

#7 - - Carro :

Med tanken på att vi bor mitt ute I skogen så är det sten tyst här ute på kvällarna/nätterna. Kan hända att rådjuren skäller i blad.shit vad snö ni har fått över helgen.

#8 - - Marie:

Jag går alltid en lång powerwalk på kvällen och det är nog tystnad för mig då med tanke på att jag jobbar på förskola där det är mycket ljud och ljuden som jag möter ute då jag är ute och går är milda mot dem. Samtidigt så som du säger hel tysnad det är inte ofta, när man sover =D

#9 - - Från skog till strand:

Först, vilket magiskt vinterland! Jag kommer inte ihåg när jag såg så mycket snö på ett och samma ställe. Är detta vardag där du bor? Wow! Jag tror du är nåt på spåren med din affärsidé. Sedan vet jag inte hur jag skulle reagera på total tystnad. Jag kan gilla brus, som ljudet av regn. Men jag antar att du också gillar att lyssna på tystnaden, som har inslag av väder, vind och fågelsång...? Jag bodde nära järnvägen en gång i tiden och när jag flyttade dit trodde jag att jag aldrig skulle vänja mig vid ljudet av midnattståget. Märkligt nog slutade jag höra det till slut, trots att det gick varje midnatt.

#10 - - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv:

Förstår vad du menar, tystnaden är något jag åker till varje helg. Sonens pappa bor på landet och jag drar dit. Skilla blir lugnare och jag med. Det passar oss bättre på något sätt.

#11 - - Elina:

Den där fullständiga tystnaden kan verkligen vara balsam för själen. Fast jag uppskattar nog mer när man är ute i skogen och hör de rogivande skogsljuden.

#12 - - Kamilla:

Visst kan tystnaden vara ljuvlig men tror även att den srkämmer många för när allt blir tyst blir man ofta ensam vilket många är skraja för att vara

#13 - - corkystyle:

Ja du jag tycker det kan bli lite jobbigt när det är totalt tyst men klarar samtidigt inte av för högt ljud under lång tid omkring mig. Däremot är jag i skogen så kan jag tycka det är avslappnande att det är tyst och det enda ljud man hör är om något djur visar sig. Ibland kan man höra tex en ekorre innan man ser den då den går och det tex ramlar när kvistar från trädet.