Äventyr i blåbärsskogen

Äntligen har blåbären mognat och det var uppehållsväder. Så tog med mig den förstfödde och så drog vi iväg till blåbärsskogen. Jag som inte gillar djupa skogar är glada att vi 5 min bort med cykel har rätt bra ställen att plocka på. Och inga vilda djur heller. Eller vänta, det är fel. I våras så sågs en björn i just detta område och varg har man haft 3 km bort. 
 
 
Det där med uppehållsväder var också bara en lögn. Började så klart regna när vi kom fram, och kan ju konstatera att min jacka INTE är vattentät. 
 
Skam den som ger sig. Nu var vi i skogen. Och på 30 min fick vi ihop kanske en halv liter bär vilket för situationen var helt okej. Dygnsura och med åskan mullrande i bakgrunden gav vi upp och väntar på bättre väder. 
 
#1 - - Hannas krypin:

Så trevligt att plocka blåbär även om ni blev väldigt blöta. Vill varken stöta på varg eller björn. Minns när jag var barn och hälsade på min mammas systrar uppe i Hälsingland. Då var vi ute och plockade hallon och fick snabbt hoppa in i bilarna när det hördes konstiga knakanden. Mest troligt var det björn men djuret visade sig aldrig så helt säkra kunde vi inte vara.

#2 - - Stegsamlaren:

Härligt ändå att komma ut i skogen, otur med vädret men bra att ni fick med er lite blåbär hem som lön för mödan

#3 - - Amanda:

Ja det här regnet verkar komma till och från. Men en halv liter blåbär låter ju inte helt fel. Hoppas ni får bättre väder nästa gång ni bestämmer er för att plocka blåbär :)

#4 - - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv :

Men Så mysigt ändå. Fast hade varit livrädd just det där med björnar. Tycker de är läskiga. Inte för att det händer speciellt mycket men ändå. Stora djur som man ska ha respekt för.

#5 - - Madde :

Det var längesen jag var ute och plockade blåbär. Så härligt att vara ute i naturen, men lite surt med regnet bara. Det klarar man sig utan.

#6 - - corkystyle:

Sådan otur att det började regna när ni kom fram. Plus att det inte kan vara kul och konstatera att ens jacka inte är vattentät. Hoppas ni fick med er en del blåbär i alla fall. Ja det där med de vilda djuren dom vill man inte ha för nära men det kan vara häftigt att se på behagligt avstånd.

#7 - - fighterwoman85 :

Bra vågat att ge dig ut i skogen & plocka blåbär 🫐 trotts regnet & åskan. Du fick hop en del ändå 😃👏🏻👍
Blåbär är gott att äta. Men inte min grej att plocka. Klagar inte på priset vad dem kostar i affären. Skönt sen att komma hem & få på dig torra & varma kläder.

Ta hand om dig! 🌺

#8 - - Kamilla:

Åh du har sådan där smart plockare. Vet att mamma har sådana. De måste vara effektiva. Själv så har vi inte så stora skogar här i Stockholm men visst hittar på blåbär och fyller handen när jag är på pw i skogarna