Sommaren går i raketfart

Senaste inlägget var visst från 1 juni. Och då snöade det. Efter det har i alla fall båder sommaren och värmen kommit som tur var. Alla barnen har sommarlov och nu har även maken fått semester. Så vi njuter av lata dagar som bäst, så mycket lata dagar man nu kan ha med barn. 
 
I år har vi inga större planer faktist och på 6 veckor har vi inte ens tagit oss utanför stadens gränser. På sociala medier ser man härliga inlägg från alla möjliga nöjesparker och roliga äventyrsbad. Men för vems skull gör man alla dessa resor? Är det så roligt att trängas med alla andra på Astrid LIndgrens värd eller Kolmården. Eller bygger man bara upp en massa förväntningar att ett äkta sommarlov behöver en massa aktiviteter. I stället för att bara passa på att ladda batterierna för hela familjen utan stress i närmiljön. Finns ju faktist rätt mycket man kan göra utan att tömma hela lagret med energi
 
En spännande sak som hände oss för en månad sedan var att vi hämtade hem en till liten katt. Torsten "torst-torst". Lite spännande att se vilken färg han skulle gå, han var nämligen född med nått som heter fever coat och i hans fall innebar det att han faktist var helt grå. Sedan när de tappar "kattungepälsen" kommer den riktiga färgen fram. Numera är han helt svart förutom några vita strån på bröstet. 
 
 
#1 - - fighterwoman85 :

Så skönt att hela familjen nu har semester. Jag förstår heller inte grejen med att stressa runt på olika saker. Jag kan undra ibland om verkligen barnen kommer ihåg allt dem har varit på 🤔 & om dem verkligen tyckte att det var kul.
Jag tror att ibland är det föräldrarna som har lite press på sig.
Föräldrarna vill ta med sina barn på t.ex. Astrid Lindgrens värld därför att då har barnen något att berätta om i skolan sen.
Eller när jag var liten. Så åkte vi ut med husvagn därför att alla vännerna var iväg på olika saker med sina föräldrar. Å då hade vi det tråkigt.
Ja något större äventyr kan man ta med sina barn på under sommaren. Det kan vara i närheten. Inte åka långt. Då inte stressa.
Jag känner igen i det du skriver om. För sån är min ena syster. Att semestern är planerad.

Jag & min sambo är inte sånna. Vi vill inte planera vår semester i detalj. Vist, vill ha reda på när vi ska till våra familjer. Men när vi är där. Så tar vi dagen som den kommer. Gör vad vi känner för.

Jag tycker att man är så planerad ändå under höst, vinter & våren.

Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

#2 - - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv :

Så häftigt att han bytt färg. Jättefin är han. Gällande resor tänker jag att alla för lite som de vill, jag tex reser aldrig utomlands men har besökt lite svenska nöjesställen genom åren men absolut inte varje sommar.

#3 - - Petra:

Men så skönt att bara vara och göra saker som man själv tycker och inte behöva trängas med en massa andra!
Undrar också ibland för vems skull man gör gör saker och ting under semestern! Så skönt att bara ta dagen som den är :)

#4 - - Elin | Gett ut självbiografin "Genomskinlig grå":

What? Snöade, sjukt att det kan göra det på vissa ställen i denna årstid. Men va mysigt att hämta hem ett husdjur.

#5 - - Elin | Gett ut självbiografin "Genomskinlig grå":

What? Snöade, sjukt att det kan göra det på vissa ställen i denna årstid. Men va mysigt att hämta hem ett husdjur.

#6 - - Marie:

Det kan jag tycka är upp till var och en hur man vill göra och hur mana lägger upp sina semestrar. Vi gör lite både och och denna veckan då vi är bortresta är det såklart att vi gör grejer, men vi chillar också.

Så fin katten är.

#7 - - Emschen:

Här i Skåne börjar det nästan kännas som sköna höstdagar. Blåser kallt och är småkyligt på morgnarna. Eller så är det bara för att jag älskar sommaren och värmen som jag är lite bitter, vill ju sola och bada.

Vi har aldrig gjort en massa saker, utflykter ja men inte åkt på olika parker. Liseberg har vi varit på några ggr men det är ju för att jag älskar åka karuseller. Haha

Vilken söt katt Torsten är!

#8 - - Amanda :

åh vad kul att hämta hem en till katt jag har tre små katter här hemma :) här har vi med bara varit hemma och tagit det lugnt i sommar har inte varit i väg så mycket

#9 - - Elina:

Vad mysigt att ni hämtat hem en katt! Så söt han är!
Håller med dig om att det känns som att alla ska åka iväg och hitta på saker hela tiden. Vi kommer vara hemma större delen av semestern men några resmål blir det för att vi vill 😊

#10 - - Lillan Kind :

Så skönt att ni också fick sommar tillsist. Jag kan bara hålla med om att den går i raketfart. Ja på sociala medier får man alltid se härliga inlägg om allt. Själv tycker jag att det bästa är när man gör vad man själv känner för. Vill man ta det lugnt , vara hemma och inte trängas med andra så är det det man ska göra.
Så söt eran nya lilla kisse är :)

#11 - - Madde:

Jag gillar verkligen sådana ställen :-) Kanske är konstig. Däremot åker jag helst i lågsäsong. Blir mest rastlös av att bara sitta inne i vår lägenhet.

#12 - - Kamilla :

vilken fin lite torsten. Han var lite lik min gamla katt jag hade för typ 100 år sedan Hampus med de gula ögonen

#13 - - Popprinsessan:

Nu är det många år sedan vi var på Astrid Lindgrens värld, eftersom mina barn är ganska stora - men jag älskade det! Hade jag fått önska hade jag så klart önskat att där aldrig skulle vara mycket folk när vi varit där (dock inget jag har upplevt jobbigt de gångerna vi varit där då området är så stort) men så funkar det ju inte tyvärr :-) Det är säkert olika från människa till människa, men vi väljer inte att åka till ställen för att "andra gör det" utan för att det verkar kul och vi har möjlighet. Ibland behöver vi bara vara hemma och ladda eller fixa på hemmaplan, men ibland är det kul att uppleva andra saker och miljöer. Och vi har ju lyxen att kunna åka till vårt sommarhus & ladda batterier emellanåt också.
Hoppas att ni har en skön sommar - oavsett var ni tillbringar den :-D

#14 - - Michelle :

Men så myssigt med en liten katt och namnet var ju annorlunda och kul :)

Ja alltså en del gillar väl trängsel och sån på Astrid. Minns när jag var där och det kändes inte så roligt.

Men det är för barnens skull.

#15 - - Therese :

Jag tror det är bra med en liten blandning - vi har två större aktiviteter inbokade på 5 veckors ledighet - men här är barnen lika nöjda om de får åka och fiska krabbor eller cykla runt hos kompisar och just det passar oss men jag kan absolut hålla med dig om att det kan bli lite hysteri när man ser att folk flänger och far