Ett sportlov senare

Äntligen måndag och tillbaka till vardag och R U T I N E R. Jag kan knappast vara enda föräldern som tycker det är skönt när ledigheten är över och alla är tillbaka på sin platser? Fast det får man kanske inte säga högt utan man skall väl älska att umgås med sina barn dygnet runt? 
 
Blev ett intensivt lov här fast vi "bara" var på hemmaplan. Vi har testat simhallen i grannstaden för första gången med barnen och åt lunch ute, bara det var ett äventyr i sig och yngsta pratade om det hela veckan. 
 
Vi tog även en sväng till leklandet här i stan, med alla andra sportlovslediga föräldrar. Skulle nästan behövt öronproppar pga ljudnivån. Tycker dessutom att det är lite irriterande med föräldrar som inte har koll på sina barn och bara sitter och dricker kaffe medans barnen går bananas. 
 
Och ett sportlov är ju inte ett sportlov om man inte utfört åtminstone en vintersport. Så de av oss som skidar i hushållet knäppte på sig skidorna och tog ett varv i spåret.  Till på köpet hade de dykt upp både nya skidor och stavar för en del deltagare. Så nu är de testade och inkörda
 
Skida är kul, att plocka ihop är tydligen mindre kul så de överlämnas med varm hand till någon annan, dvs mig ;)
 
#1 - - Bland Kastruller och Vinglas :

Vad härligt att skida, det har jag inte gjort sedan jag var barn. Å andra sidan så har vi inte mycket snö att skryta med här i Malmö heller.
Jag tyckte precis som du gör nu att det är skönt när loven går tillbaka till vardag, rutiner. Skönt att vara ledig, men det har sin gräns
kram kajsa

#2 - - Elin | Gett ut självbiografin "Genomskinlig grå":

Kan tänka mig att det är skönt när loven är slut o barnen inte är så rastlösa längre kanske. Har kusinbarn o dom vill ju att saker o ting ska hända nu o nu o nu utan vila eller paus.

#3 - - Annica:

Vi har inte gjort något alls på vårt lov. Eller snarare, det var pappavecka för tjejerna så de var med honom. Men, de var för det mesta hemma då ändå. Själv tillbringade jag lovet med min pojkvän / särbo eller vad vi nu ska benämna oss som. :) Men ert lov lät ändå helt underbart!

#4 - - Marie:

Ja kan tro att de flesta känner nog precis som du och att det är skönt att komma i gång med rutiner och så. Jag känner så ef semestern på sommaren mot slutet av sista veckan då brukar jag tycka att det är skönt att komma tillbaka till rätta rutinerna igen.

#5 - - corksystyle:

Tror ändå många föräldrar känner igen sig i att man tycker det är skönt att vardagen börjar igen efter ett lov. Här var jag sjuk typ hela förra veckan. Ska äntligen tillbaka till radion imorgon. Det där med att saker inte är kul att plocka bort efter man har gjort något känner så igen från när jag var barn själv.

#6 - - Marlene :

Jag brukade tycka tvärtom när barnen var små. Jag tyckte ledigheterna var sköna eftersom de var kravfria. Vi åkte alltid till Öland, där är alltid lugnt, tyst och skönt. Fast det är ännu skönare att inte ha små barn och styra livet efter skolan :-)

#7 - - Elina:

Jag har också svårt för föräldrar som inte håller koll på sina barn när man är iväg någonstans, är några föräldrar som låter sina barn gå bananas på gympan och det är ett under att det inte är några som skadat sig ännu.
Jag älskar att umgås med mina barn men samtidigt är det skönt att gå tillbaka till vardagen och rutinerna.

#8 - - Madde:

Visst är det skönt då lovet börjar, men på slutet saknar man allt lite rutin ändå. Ni verkar ändå ha haft ett bra lov tycker jag.