Firar fredag med ny bil

Fredagar skall man ju fira och gärna köpa nått kul till helgen. Så jag slog till och köpte en bil. Makens bil gick nämligen inte genom besiktningen, blev visst hål i bakaxeln när de kollade rostläget. Och att lägga in en ny så skulle kosta mer än vad bilen var värd
 
Så vi började lite smått leka med tanken på att byta ut hans bil mot nått lite nyare och skaffa en bensinbil i stället för diesel, vi kör inte tillräckligt för att det skall vara motiverat med två dieselbilar. Ja inte ens med en om vi skall vara ärliga. 
 
Men vilken huvudvärk det kan vara att köpa bil. Listan med krav var lång och budgeten rätt liten, märkte vi rätt snabbt när vi började kolla runt. Eller som de sa rakt ut på flera av bilaffärerna. Nej någon bil i den prisklassen har vi inte, och då var det inte frågan om att jag ville ha en bil för en tusenlapp eller två. 
 
Blev för mig ett helt nytt märke att köra med, eller jag och jag, kommer väl bli maken som kör runt med denna och jag tar stora bilen efter som jag är den som oftast hämtar och lämnar barnen. 
 
Men får jag presentera herr Renaul Clio sport. En herre med 150.000 på mätaren och årsmodell 2008. Frågan är väl bara vem som skall börja tvätta den?
 
#1 - - Kristina :

Biltvätten efter kl 22 på kvällen ;) billigare med natt tvätt.

#2 - - Popprinsessan:

Grattis till nya bilen! Det är verkligen galet dyrt med bilar!! Behöver nog börja titta på en ny till mig då mycket börja gå sönder på min nuvarande. Men jag är ganska ointresserad av bilar - vill bara att den ska gå bra, inte låta för mycket och gärna passa mig i smaken. Och så ska hunden få plats i bagaget utan större bekymmer!

#3 - - fighterwoman85 :

Ibland är det så att det är billigare att köpa ny bil. Än att laga den gamla bilen. Men vad skönt att ni hitta en bil 😃. Den var ju åxå fin 😃.
Allt sånt där får man huvudvärk av. Leta bil, leta boende. Gå igenom processen. Men skönt att det nu är klart 😊.

Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

#4 - - corksystyle:

Otur att hans bil inte gick i genom besiktningen. Jag tycker det är rätt sjukt att det kan kosta mer att reparera en bild än vad den är värd. Bra att du till slut hittade en ny bil.

#5 - - Elina:

Det där med att köpa bil är ett sånt himla gissel! Är tacksam så länge bilarna här hemma funkar.

#6 - - Marlene :

Att köpa bil är nog bland det värsta jag vet! Allt är antingen för dyrt, for stort, för litet eller nåt annat. Vi vill inte ens ta bil längre… men klarar man sej utan?

#7 - - Kamilla:

Ny bil är väl inte en liten fredagspresent....men ack en himla bra present som man ofta har bra nytta av så länge de funkar som de ska osv.

All lycka till med nya bilen. hoppas att den tar dig med på många spännande äventyr