Kanelbullar och vabb

Ovanlig länge, hela tre veckor som vi inte behövt vabba. Men nu är vi tillbaka med snoriga näsor. Men att aktivera bara ett barn som är van att roas av syskon är inte helt lätt. Mamma skulle vilja sitta ner ibland och vila örnen, munnen går i ett. 
 
Så, tänkte att vi kan ju alltid baka lite kanelbullar. Kul att få sätta i alla ingredienser. Vet inte när jag senast skulle gjort bakat kanelbullar. Tar ju sin tid med baka, jäsa, kavla ut och rulla ihop.
Testade ett nytt recept som kom med bakmaskinen. Nuförtiden skall man ju inte smälta smöret utan röra ner det rumsvarmt i degen. 
 
Två plåtar blev det
 
Varma nybakade bullar och ett glas kall mjölk. Finns det nått mer klassiskt?
 
#1 - - Fru Rödlök:

Åh vad gott, en bulle när man är sjuk är ju härligt. Och som du säger, klassiker med nybakad bulle med glas kall mjölk... Det vattnar i munnen =)

#2 - - Madde :

Åh, det är ju verkligen så gott med nybakta bullar och kall mjölk. Blev så sugen på att baka nu, men kommer inte göra det.

#3 - - Madde :

Åh, det är ju verkligen så gott med nybakta bullar och kall mjölk. Blev så sugen på att baka nu, men kommer inte göra det.

#4 - - Amanda:

Åh kanelbullar är ju verkligen så gott! Speciellt hemmagjorda. Jag vill ha en bakmaskin i framtiden. Då kan jag göra eget bröd m.m. Kanelbullar och mjölk är det bästa

#5 - - Carolina :

Skönt att läsa att vi inte är dom enda Som behöver vara hemma med sjuka barn ofta. Vad kul att du testade ett nytt recept till bullarna.

#6 - - Kamilla:

Nybakta bullar säger man ju inte nej till. Jag bakar nog mer än de flesta men så är jag en sockerråtta också. Krya på er där hemma i sjukstugan

#7 - - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv:

Men du så himlans gott! Jag åt kanelbulle igår, sonens pappa hade bakat. Verkligen så gott. Ja du barn blir verkligen sjuka u omlopp.

#8 - - Marlene:

Oj, så gott det ser ut!!! Jag kommer inte ens ihåg när jag bakade senaste, jag tycker inte om att hålla på i köket. Det får maken göra, han gillar det :-)

#9 - - Michelle :

Så gott med kanelbullar och kul att de kunde va med. Tråkigt med vabb igen. Men skönt ni slapp undan det ialf i i tre veckor.

#10 - - corkystyle:

otur att barnen blivit sjuka. Däremot var det bra att ni slappa vabba på tre veckor. Att baka kanelbullar är något som du skriver att det tar tid. Nej det finns inget som är mer klassiskt än ett kallt glas mjölk och en varm kanelbulle.