Varför tror jag att jag har styrkan av en fullvuxen man?

Tror att det ibland skulle vara en fördel om mitt huvud och min kropp samarbetade lite och inte som nu tror att de inte sitter ihop. Att ha ett ADHD huvud ihop med en EDS kropp är egetligen bara förenat med katastrof. Och vem är det som får lida för allt som mitt huvud hittar på? Jo jag. Oftast bara händer det  liksom. 
 
Som i lördags. Vi var (igen) utan ved. Helt seriöst har vi i vinter eldat upp 7 KUBIK ved. I en öppen spis. Maken var nog lite inne på spåret att det får vara för denna gång, vi laddar inte upp med mer ved, vilket ju är rätt förnuftigt. Men så "råkade" jag snubbla över en annons på Marketplace på facebook och vips hade jag beställt hem 40 st 60 liters vedsäckar. Nu skall det väl i alla fall räcka denna säsong ut och kanske finnas kvar lite till hösten. Visst?
 
Nåja. Vi avtalade om att få veden hemkörd på lördag och såklart mitt i middagen kommer det meddelande att han är där om en 30 min. Så jag som har ätit klart går ut och flyttar på ena bilen som är i vägen om man skall backa in på vår gård. Fixade lastpallarna som vi skulle slänga upp veden på tills vi får in den i förrådet, letade upp pressenningar osv. Kom på att jag på samma gång skulle ta fram a-stegen som var i uteförrådet men som jag behövder inne till ett projek. Och vips så var veden här
 
Så i stället för att gå in och meddela maken att hej, veden kom (som en normal människa kanske skulle gjort) så började jag hjälpa till och lassa av. Tror det dessutom tog lite på ståltheten hos chaffören att jag lyckades hålla samma tempo som honom för när vi var klara sedan var tom han anfådd. 
 
Tack vare att jag hivade och bar så mycket har jag sedan lördag haft ont i ryggen, i de icke existerande ryggmusklerna. VARFÖR kan jag aldrig lära mig att med min kropp kan jag INTE göra en massa tunga saker. Men ändå står jag där i skiten varje gång *suck*. Dessutom borde alla säckar nu bäras in i vedförrådet, som ligger på andra sidan trädgården. Trippelsuck
 
Veden på bilden har inget med inlägget att göra ;) (är från tidigare i vintras när det kom 2m3 lösved som skulle packas i påsar. Gissa vem som gjorde det)
 
#1 - - Popprinsessan:

Ibland är man (jag iaf) dum mot sig själv och gör saker samtidigt som man tänker att "detta är dumt". Jag ska bara liksom... Och jag fattar precis att du ville visa att du "kan själv" :-) Hoppas kroppen känns bättre idag dock!

#2 - - Marlene:

Man vill ju kunna själv, eller hur? Jag vet exakt var min gräns med fibron går, men ofta gör jag ändå för mycket. Jag avskyr att be om hjälp och tycker att min man ska "känna vad jag tänker" eller nåt...

#3 - - Hannas krypin:

Ja du, ibland gör man bara saker som man sedan får ångra. Det där uttrycket är huvudet dumt får kroppen lida stämmer rätt bra. Men det var bra jobbat med veden. Bra teamwork mellan dig och chauffören. Trist att du fick så ont efteråt.

#4 - - Madde :

Det är väl en fördel om huvud och kropp är någorlunda samspelta :-) men så lätt hänt att det blir så här.

#5 - - Elina:

Jag hade också börjat hjälpa till att lasta av i det läget! Men visst är det så att huvudet ofta tänker att kroppen orkar mer än vad den egentligen gör. Hoppas ryggen mår bättre snart!

#6 - - corkystyle:

Det där att ha en ADHD hjärna med en kropp som inte riktigt håller känner jag igen. Jag kan bli galen ibland på min hjärna speciellt när jag är sjuk. Då får jag verkligen försöka att vila och inte fara runt som en virvelvind. Ja nu borde ni ha ved så ni klarar er.

#7 - - Kamilla:

Kanske för att viljan tar över och du har mera krafter inom dig än vad du kanske tror. Heja dig

#8 - - Amanda:

Vet du, jag är inte heller alltid så duktig på att lyssna på kroppen så då ligger man ju där helt slutkörd. Så jag förstår :)