Skidan den slinter

 Dags att gå över till vintertid. På tidigningen står det så glatt att ja nu får du sovmorgon idag. Haha, tror inte att de gäller småbarnsföräldrar. Eller lyckades i alla fall hålla alla i säng till 5:45 vilket i sig måste räknas som att sova ut
 
Nackdelen är ju att dagen blir lite väl lång och program behöver hittas på. Fick nys om att grannkomunen fixat halvkilometers skidspår med konstsnö. Så ni kan ju gissa vart halva gänget drog i väg där strax efter 9 i morse. 
 
Jepp. Årets första skidtur. Tror nog aldrig att jag inlett säsongen så tidigt, speciellt med tanke på att jag hade en 20 års paus med skidandet efter skolan tog slut. 
 
Ett varv orkade vi runt. Och vi var verkligen i fel gäng. Det var vi, iklädda helt vanliga vinterkläder och med hastigheten 0.5 km på 20 min VS de där vältränade elit-hobbyskidarna och skidproffsen med tunna skidkläder. Vi blev varvade säkert 20 gånger om. Men hej, alla ryms med. 
 
Nu är det nog bara att vänta på att de börjar lägga konstsnö på vårt skidspår, att åka 20 min enkelväg känns lite väl hippt, bättre med 1 km. 
 
 
 
#1 - - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv:

Men så kul att du ut och åka skidor. Spännande att ni har så mycket snö. Bor ni högt upp i landet? Vi ska få 20 cm inatt/imorgon. Det blir onekligen en omställning.

#2 - - Emschen :

Wow redan snö, om än konstsnö. Jag är glad bara vi får en dag med snö här nere i Skåne. Jag borde verkligen byta Skåne mot Norrland på vintrarna. Älskar snö!

#3 - - Lillan Kind :

Oj så tidigt skidsäsongen har kommit igång hos er. Här lär det dröja innan någon kan åka skidor.
Jag önskar att man kunde slippa ställa om klockan nu, för jag avskyr att det blir mörkt en timma tidigare.

#4 - - corkystyle:

Kul att det fixat skidspår med konstsnö. Jag själv skulle aldrig kunna vakna vid kvart i sex. Här har vi precis haft minusgrader på dagen.

#5 - - Madde:

Har ju hört att snön kan komma även här nere, men vi har bara regn hos oss. Skidor har jag inte åkt sen jag var barn, låt oss säga 40 år. Vet inte ens om jag skulle klara av det igen.

#6 - - Mirrr:

Oj har ni snö så ni kan åka skidor så härligt, hade jag gärna också haft. Lite har vi. Samt ja den dagen just man ställt om kl brukar kännas seg

#7 - - fighterwomen85:

Jepp vintertid är här eller den ”vanliga tiden” 😊. Inte lätt att vara småbarnsförälder ibland.
Vad kul att hela familjen ville ta sig ut i skidspåret 🎿. Skit samma om det var ett gäng som åkte om er flera gånger. Huvudsaken var att ni hade trevligt & barnen sköte sig 🤗. Så det inte var onödig slid tur.

Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗

#8 - - Stegsamlaren:

Jösses så mycket snö ni har..brr..här ligger inte snön kvar ännu men det snöar lite smått ute så det är nog bara en tidsfråga.. åka skidor kan u vara riktigt trevligt fast jag tycker att det är lite tidigt ännu

#9 - - Kamilla:

Men du vad mysigt med skidtur. Nu vill jag också snart att snön kommer men så älskar jag alla årstider och är ett utebarn.

https://kamillaskamera.com/

#10 - - Ann:

Jag börjar längta lite efter snö, men jag tror att här runt omkring Stockholm så dröjer det nog lite innan vi får snö