Jag utmanar dig med en bok

Sista dagen på årets första månad är här. Och jag har en utmaning till dig. Vågar du ta med dig en bok och läsa den i stället för att pilla på din telefon när du sitter och väntar. För tusan vad enkelt det är att bara langa fram telefonen och fipla mellan en massa appar. 
 
Var gymnastikträning för ett barn idag. Normal brukar jag antingen passa på att simma under tiden, de håller till i samma byggnad som simhallen, eller ta en runda på loppis. En timme är en såda där knasig tid att fördriva. Man hinner inte riktit hem men att bara sitta kvar och vänta är en evighet. Nu var det glashalt ute och energin är inte riktigt hög efter helgens bekantskap med toaletten. 
 
Så packade faktist med mig en bok. Att hitta någonstans att slå sig ner och läsa var en viss utmaning. Föräldrar är hänvisade att sitta på läktaren och titta på men de klara inte min hjödskräck plus att det är så obekväma bänkar där. Lägg till ljudnivån av tre grupper som tränar redskapsgymnastik.
 
Hittade ett lugnt hörn i alla fall 40 min innan jag fick ge upp, kom en grupp äldre damer som väntade på sin tur till en annan gymnastiksal och där diskuterades det både högt och lågt, ja rent ljudmässigt. Så av 60 min blev de 20 min pill på telefonen. 
 
Men vågar du slänga in en bok i väskan och faktstik läsa den i stället för att bara skrolla vidare på telefonen?
 
Visa fler inlägg