Jag utmanar dig med en bok

Sista dagen på årets första månad är här. Och jag har en utmaning till dig. Vågar du ta med dig en bok och läsa den i stället för att pilla på din telefon när du sitter och väntar. För tusan vad enkelt det är att bara langa fram telefonen och fipla mellan en massa appar. 
 
Var gymnastikträning för ett barn idag. Normal brukar jag antingen passa på att simma under tiden, de håller till i samma byggnad som simhallen, eller ta en runda på loppis. En timme är en såda där knasig tid att fördriva. Man hinner inte riktit hem men att bara sitta kvar och vänta är en evighet. Nu var det glashalt ute och energin är inte riktigt hög efter helgens bekantskap med toaletten. 
 
Så packade faktist med mig en bok. Att hitta någonstans att slå sig ner och läsa var en viss utmaning. Föräldrar är hänvisade att sitta på läktaren och titta på men de klara inte min hjödskräck plus att det är så obekväma bänkar där. Lägg till ljudnivån av tre grupper som tränar redskapsgymnastik.
 
Hittade ett lugnt hörn i alla fall 40 min innan jag fick ge upp, kom en grupp äldre damer som väntade på sin tur till en annan gymnastiksal och där diskuterades det både högt och lågt, ja rent ljudmässigt. Så av 60 min blev de 20 min pill på telefonen. 
 
Men vågar du slänga in en bok i väskan och faktstik läsa den i stället för att bara skrolla vidare på telefonen?
 
#1 - - Popprinsessan:

Ja det skulle jag gärna göra! Däremot har jag en mini iPad som jag har som läsplatta och har alltid med mig när jag reser eller så, för då behöver man inte planera hur många böcker man tror att man ska läsa :-) Men det är kanske fusk, då det fortfarande är en skärm? :-D

#2 - - corkystyle:

Åh detta hoppar jag på och jag vet precis vilken bok jag ska läsa. Som du skriver så är det lätt att telefonen åker fram. Så ska faktiskt börja läsa boken imorgon redan.

#3 - - Mirre:

Haha lan tro det var lute decibell på dem, sw brukar prata ganska högt 😆

#4 - - Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv :

Absolut hade jag kunnat förut har jag lyssnat en del på ljudböcker också. Det svåra för mig är nog mest att jag sällan är ute.

#5 - - Anonym:

Vilken härlig utmaning! Dottern kommer börja på dans nästa vecka och då kommer man få en timme där man ska göra något annat. Jag har planerat att ta en promenad eller läsa faktiskt, en bok eller något av mina egna manus.

#6 - - Marlene :

Jag har alltid en bok med mej, och läser särskilt i väntrum och på tåget. Fler och fler syns faktiskt med böcker numera. Kul tycker jag!

#7 - - fighterwomen09:

Ja, tiden går verkligen fort. Nu är vi redan inne i februari månad.

Kul med simskola för barnen. Ja, det är lite svårt aktivera dig medans man väntar. Å man har ju inte allltid lust att simma varje gång medans barnen är på simskola.
Å då är ju mobilen lätt att ta fram. Men det var bra att du valde att ta fram din bok & läsa i. 40min är ju ändå en stund & kommer en bit i boken 📙😊. Man kan ju då läsa bloggar om man behöver göra det 🙂.

Jag har alltid med mig en bok. Jag lyssnar ju på ljudböcker. För mig är det avkopplande. Att skrolla på mobilen är inte avkopplande för min hjärna. Så när jag har jobbat eller har tränat. Så lyssnar jag på ljudbok på väg hem. För det är det klarar min hjärna av just då.

Ta hand om dig och va rädd om dig❣️🤗